Menu Sluiten

Cursussen

Puppy cursus.

De puppy cursus is een belangrijk onderdeel van de opvoeding en socialisering van uw hond. In deze cursus maakt de hond kennis met de basiscommando’s en omgaan met andere honden.

Hier leert de hond te luisteren en het gewenste gedrag te vertonen en leert u hoe om te gaan met uw hond en wat wel en niet mag. De instructeurs zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden.

In deze, ook wel de belangrijkste fase in een hondenleven genoemd, wordt uiterst zorgvuldig en indien nodig op individueel niveau les gegeven door onze instructeurs.

Met een puppy wordt bedoeld een hond vanaf plusminus 8 weken tot plusminus 20 weken. Indien u belangstelling heeft om deel te nemen kunt u zich door middel van bijgaand contactformulier aanmelden bij de groep instructeurs die zich vervolgens bij u zullen melden.

Na deze basisperiode kunt u deelnemen aan de zogenaamde jonge honden cursus.

 “Spel is een onderdeel van de cursus’.

 

Jongehonden cursus.

In deze cursus kunnen de honden hun vaardigheden die reeds zijn aangeleerd uitbouwen en verankeren. Het programma kan in samenspraak met u en de instructeurs ingevuld worden. Van zelfsprekend is dit afhankelijk van ervaring en ambitieniveau. Om zicht te houden op de voortgang heeft de vereniging diverse certificaten ontwikkeld:

  • Het clubcertificaat voor verkeers zekere honden. (V.Z.H.)
  • Het clubcertificaat voor elementaire gehoorzaamheid 1. (EG 1)
  • Het clubcertificaat voor elementaire gehoorzaamheid 2. (EG 2)

Ook hiervoor kunt u gebruikmaken van het contactformulier. Uiteraard wordt u op de hoogte gehouden over het niveau van uw hond, zodat u verstandige keuzes kunt maken.